Köln'deki veda maçı: Lukas Podolski, veda maçında piroteknik meşale yaktığı için para cezasıyla tehdit edildi

activism

Member
Lukas Podolski'nin Köln'deki veda maçı, eski milli futbolcu için hukuki sonuçlara yol açtı. 2014 dünya şampiyonu, havai fişek patlattığı için Köln kenti tarafından para cezasıyla tehdit edildi. “İdari suç nedeniyle rapor yazdık. Alman Basın Ajansı'nın bir polis sözcüsü, “Şehre doğru gidiyor” dedi.

Lukas Podolski'ye 10 Ekim'de eski kulübü 1. FC Köln'ün stadında oynanan “teşekkür maçı”nda 50.000 seyirci veda etti. Maçın ardından Köln güney tribününe özellikle dikkat etti. Podolski taraftar eğrisinin çitlerine tırmandı ve megafon aracılığıyla taraftarlarla konuştu. Tribünlere bakarak “Sokak çocuğunun her zaman dürüst olmasını istedim” dedi. “Sizler olmadan, taraftarlar olmadan futbol hiçbir şeydir. Ben senin için her zaman bir çocuktum.” Daha sonra yanan bir meşaleyi kaldırdı. Eylem televizyonda canlı olarak gösterildi ve görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı.


Alman stadyumlarında piroteknik maddelerin yakılması yasaktır, ancak yalnızca diğer insanları tehlikeye atması veya yaralaması halinde ceza gerektiren bir suçtur. Polis araştırmalarına göre durum böyle değildi. Köln şehri artık daha fazla önlem alınmasından ve para cezasının belirlenmesinden sorumludur.

“Kötü rol model” Podolski'ye eleştiri


Eski polis müdürü ve Köln stadyumunun operasyon şefi Volker Lange, “Bild”e göre piroteknik kampanyasını eleştirdi: “Birincisi yasak, ikincisi kötü bir rol model. Üçüncüsü ise FC'de sorumluluk almak isteyen birinin bu gibi durumlarda da rol model olması gerekiyor.”

Podolski'nin 1. FC Köln'deki geleceği henüz netlik kazanmadı. Ancak 39 yaşındaki oyuncu ile FC Başkanı Dr. Werner Wolf, FC'deki olası görevler hakkında. Bu kesinlikle Köln taraftarları tarafından maç sonrası havai fişek gösterisi kadar iyi karşılanacaktır.