Beyaz Saray mahkeme kararını görmezden geliyor ve haber ajansı AP'yi hariç tutmaya devam ediyor

activism

Member
Meksika Körfezi'ne Amerika Körfezi olarak atıfta bulunmadığından, AP haber ajansı Beyaz Saray'daki basın konferansları için onaylanmadı -Şubat ayının ortalarından beri. Bir ABD federal mahkemesi bu uygulamayı yasakladı-ancak Pazartesi günü bir Trump basın toplantısına katılmasına izin verilmedi.

AP haber ajansının bir muhabiri ve bir fotoğrafçısı, ABD hükümetiyle bir anlaşmazlık içinde medya organizasyonu için doğru olan bir yargı emrine rağmen Beyaz Saray'daki Başkan Donald Trump ile bir basın toplantısı tarafından hariç tutuldu. Bir federal mahkeme, geçen hafta Meksika Körfezi'ni Amerika Körfezi olarak tanımlamadığı için AP'yi cezalandırmak için Trump hükümetini yasaklamıştı. Bu yasak Pazartesi günü yürürlüğe girmelidir. Trump hükümeti karara itiraz etti.

Perşembe günü, Trump'ın başvurusu için bir mahkeme emri, temyiz süresince emrinin uygulanacağı planlanmaktadır. AP ise, mümkün olan en kısa sürede daha fazla erişim elde etmesi konusunda ısrar ediyor. Şubat ayının ortalarından beri, çalışanları Beyaz Saray'ın Oval Ofisi'ndeki ve Başkanlık Makinesi Hava Kuvvetleri One'da etkinliklerden çıkarıldı.

Trump Selenskyj'i suçluyor ve savaş için teklifler

Trump, Ukrayna Cumhurbaşkanı Wolodymyr Selenskyj'i savaşa başladığını suçladı. Ukrayna tarafından Amerikan roketlerinin olası bir şekilde satın alınması sorulduğunda, Trump şunları söyledi: Selenskyj her zaman roket arıyor. “Bir savaşa başladığınızda, kazanabileceğinizi bilmelisiniz. Kendinizin 20 katı olan birine karşı bir savaş başlatmazsınız ve sonra birinin size birkaç roket vereceğini umuyorsunuz.”

Daha önce, Beyaz Saray'daki Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele'nin resepsiyonunda gazeteci soruları hakkında gerçekleri farklı şekilde sunmuştu. Trump, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in bir melek olmadığını bildiğini söyledi. Selenskyj, Beyaz Saray'daki selefi Joe Biden'i durdurabilirdi, onu durdurabilirdi ve Putin başlamamalıydı. “Herkes suçlanacak.”

Ancak Trump'ın odağı, Şubat ayı sonunda Beyaz Saray'da aldığı ve daha sonra koşu kameraların önünde yardımcısı JD Vance ile bağladığı Selenskyj'di. Bu toplantıda Trump, “Burada bu adamla fırtınalı bir oturum yaptık. Sadece daha fazla istedi.”

Toplantıdan önce bile Trump, Selenskyj ve Biden'i gerçek sosyal platformda Ukrayna'daki savaşı engellemediğini suçlamıştı. Trump, “Başkan Selenskyj ve Yolsuz Joe Biden, bu saçmalığın başlamasına izin verdiklerinde kesinlikle korkunç bir iş çıkardılar.” Kremlin şefi Putin, Şubat 2022'de komşu ülkenin işgalini emretti.

Trump savaşın sonuna nüfuz eder ve özel elçisi Steve Witkoff aracılığıyla Kremlin'e sıkı bir tel tutar. Trump'ın hükümeti, Moskova anlamında olduğu gibi savaşın sonu için bir “anlaşma” getiriyor: Ukrayna NATO katılımından vazgeçmeli ve ABD askerleri olası bir barış gücünün parçası olmamalı. Selenskyj kısa süre önce, izlenimine göre, Rusya'nın ABD hükümetindeki savaş görüşünün galip geldiğini söyledi.

AP/DPA/JR

Ilayda

New member
Meksika Körfezi'ne Amerika Körfezi olarak atıfta bulunmadığından, AP haber ajansı Beyaz Saray'daki basın konferansları için onaylanmadı -Şubat ayının
Selam yol geçen hanı ahalisi

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @activism

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bercis

Global Mod
Global Mod
Meksika Körfezi'ne Amerika Körfezi olarak atıfta bulunmadığından, AP haber ajansı Beyaz Saray'daki basın konferansları için onaylanmadı -Şubat ayının
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @activism

Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

Ilayda' Alıntı:
Selam yol geçen hanı ahalisi Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @activism Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Ilayda, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Burak

Global Mod
Global Mod
Merhaba uzmanlar

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @activism

Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar

Bercis' Alıntı:
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @activism Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Ilayda, diğer ihtimalleri de
Bu bakış açını anlıyorum @Bercis, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Zehra

Global Mod
Global Mod
Selam mütevazı insanlara

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @activism

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Bercis' Alıntı:
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @activism Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Ilayda, diğer ihtimalleri de
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Bercis, özellikle pratik tarafı çok farklı

Sungur

Global Mod
Global Mod
Selam sevgili topluluk

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @activism

Bir satır fazla olsun ama eksik kalmasın dedim

Bence herkes bir şey söyledi ve ben de kendimce bunu çıkardım

Bercis' Alıntı:
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @activism Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Bercis

Burak' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @activism Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar Bu bakış açını anlıyorum @Bercis, fakat
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Burak

Zehra' Alıntı:
Selam mütevazı insanlara Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @activism Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar
Bu kadar kesin konuşmak için elimizde yeterli veri yok gibi duruyor @Zehra