Ukrayna: Yeniden yapılanma maliyeti 500 milyar dolardan fazla

activism

Member
Dünya Bankası, AB ve Birleşmiş Milletler Ukrayna'nın yeniden inşasının maliyeti almıştır. Yeni bir araştırmaya göre, toplam bir savaş yılı içinde tekrar arttı, bu nedenle saldırıya uğramış ülkenin yıllık ekonomik çıktısının üç katı olabilir.

Üç yıl önce Rus istilasından sonra Ukrayna ekonomisinin yeniden yapılandırılması için tahmini maliyetler 524 milyar dolara yükseldi.

Salı günü Dünya Bankası, Birleşmiş Milletler, Avrupa Komisyonu ve Ukrayna Hükümeti tarafından yapılan bir çalışmadan görülebileceği gibi, bu Ukrayna'nın 2024 için beklenen ekonomik çıktısının üç katı olacaktır. Bir tahmine kıyasla, maliyetler yüzde yedi'den fazla Bir yıl önce tırmandı. Konut, trafik, enerji, ticaret ve eğitim alanları en çok etkilenmektedir. Ukrayna Başbakanı Denys Schmyhal, “Geçen yıl, Ukrayna'nın yeniden inşa edilmiş ihtiyaçları Rusya'nın devam eden saldırıları nedeniyle artmaya devam etti.” Dedi.

Çalışma, bir yıl önce bir önceki değerlendirmeden bu yana enerji sektöründeki hasarlı veya yok edilen varlıkların yüzde 70 oranında bir artış olduğunu göstermektedir. Her şeyden önce, elektrik üretimi, iletim, dağıtım altyapısı ve bölgesel ısıtma etkilenir.

Bağışçıların desteğiyle, Ukrayna hükümeti 2025 öncelik ihtiyaçlarını karşılamak için 7,37 milyar dolar sağladı. Açıklamaya göre, hala yaklaşık 10 milyar dolarlık bir finansman boşluğu var. Hasar ve ihtiyacı değerlendirmek için evrensel bir yöntemin, Şubat 2024'te Rus saldırılarından dolayı Rus saldırılarından dolayı doğrudan hasarın 176 milyar dolara yükseldiğini gösterdi. Ukrayna'nın toplam konut stokunun yaklaşık yüzde 13'ü hasar gördü veya yok edildi – bu 2,5 milyondan fazla hane halkı etkiler.

Bilgiye göre, çalışma binalara ve diğer altyapıya doğrudan fiziksel hasarı, insanların yaşamı ve yaşamı üzerindeki etkilerini ölçmektedir. “Daha iyi bir rekonstrüksiyon” için de maliyetler olduğunu söyledi.

Reuters/Krott