Tyson, Paul'e Karşı: Tyson, ringdeki utancının ardından “Yaz aylarında neredeyse ölüyordu” dedi

activism

Member
Eski ağır sıklet dünya şampiyonu Mike Tyson, internet yıldızı Jake Paul'a karşı gösteri mücadelesini kaybeder. Birçok hayran için bu utanç verici bir yenilgidir. Kavganın ardından Tyson, haziran ayında neredeyse öldüğünü açıkladı.

Mike Tyson'ın boksa dönüşündeki yenilgisinin ardından hazırlık aşamasında ciddi sağlık sorunları olduğu ortaya çıktı. 58 yaşındaki eski dünya şampiyonu, İnternet platformu X'te “Haziran ayında neredeyse ölüyordum” diye yazdı. “Bana sekiz kan nakli yapıldı. Hastanede kanımın yarısını ve 25 kiloyu (yaklaşık 11 kilo) kaybettim. Dövüşte sağlıklı olabilmek için savaşmak zorundaydım, bu yüzden kazandım.” Daha fazla tıbbi ayrıntı vermedi.

Eski ağır sıklet dominatörü Cuma günü internet yıldızı Jake Paul'e oybirliğiyle puan kaybetti. Bazı taraftarlar ve gözlemciler bunu, kendisinden 31 yaş küçük rakibine karşı çok az şansı olan Tyson için bir utanç olarak gördü. Tyson, “Bu, kaybettiğiniz ama yine de kazandığınız anlardan biri” diye yazdı. Akşam için minnettar ve “son bir kez” ringe çıktığı için pişman değil.

2005'ten bu yana resmi olarak derecelendirilen ilk boks maçına Tyson iyi ve agresif bir şekilde başladı ancak daha sonra kontrolü çok daha genç rakibine kaptırdı. Tyson'ın savunma çalışması iyiydi ancak kalan iki dakikalık turlarda kendi ataklarını denemedi. Son saniyelerde ikisi de kavgayı durdurdu ve Paul, Tyson'ın önünde eğildi.

Paul: Tyson bir efsane

Tyson, “Çocuklarımın beni, biletlerin tükendiği Dallas Cowboys Stadyumu'nda sekiz raunt boyunca yarı yaşımdaki yetenekli bir dövüşçüyle eşit şartlarda görmesinin normal bir deneyim olmadığını” sözlerine ekledi ve bunun için kendisine teşekkür etti.

“Mike bir efsane, o en iyisi. Bu adam bir ikon ve ona karşı savaşmak bir onur” dedi Paul, mega etkinlik olarak sahnelenen gösteri hakkında. “Netflix'te 120 milyondan fazla insan var, siteyi kapattık” diye tezahürat yaptı. Aslında çok sayıda kullanıcı, bağlantı ve iletim sorunlarına ilişkin öfkelerini daha asıl kavga başlamadan önce internette yayınladı.

dpa ile rc