Sprintte şans yok: Alman biatloncuların hâlâ ilk Dünya Kupası madalyasını beklemesi gerekiyor

activism

Member
Kış sporları Sprintte şansımız yok

Alman biatloncular hâlâ ilk Dünya Kupası madalyalarını beklemek zorunda

Şu an: 19:17| Okuma süresi: 3 dakika

Benedikt Doll sprint sırasında geride kaldı

Benedikt Doll sprint sırasında geride kaldı

Kaynak: dpa/Hendrik Schmidt

Alman biatloncular sezonun zirvesinde henüz rekabetçi değiller. Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda yarışmanın üçüncü gününde madalya alınamazken, Norveçliler iyi bir performans sergiledi.

SMuhteşem Dünya Kupası zaferinden yedi yıl sonra, Benedikt Doll, Nove Mesto'daki Dünya Kupası sprintinde sadece figüran rolünü üstlendi ve tüm Alman biatlon takımı gibi bu kez 13. oldu. Norveçliler ve yeni dünya şampiyonu Sturla Holm Laegreid, Oberhof'taki dörtlü zaferlerinden bir yıl sonra bir kez daha madalya mücadelesi verirken, DSV dörtlüsü ancak Cumartesi günü alkışlayabildi. Yarışmanın üçüncü gününden sonra bile Almanlar hâlâ ilk madalyalarını bekliyor.

Milli antrenör Uros Velepec'in himaye ettiği hiçbir kişi on kilometreyi hata yapmadan geçemedi ve kayakları da rekabete kıyasla iyi değildi. “Koşuda 1:30 dakika gerideydim, bu benim performansım değil ve normalde kaldığım yer. Bugün materyalimden pek memnun değildim” dedi 16. olan Philipp Nawrath. Açık açık nedeniyle Almanların Pazar günkü takip umutları hiç de umut verici değil.

ayrıca oku

Özellikle erkekler genellikle

Koşu süreleri belliydi, ancak kayak yapan Almanlar sadece gelen müşteriler değil: On kilometreden sonra Doll en hızlısıydı ve ikinci sıradaki Johannes Thingnes Bö'den bir dakikadan fazla daha yavaştı. “Genel olarak mutluydum. Ancak koşma açısından belki ideal değildi, kayaklar ideal değildi ve atış poligonunda çok fazla hata vardı. 33 yaşındaki Doll, “Her yerde biraz leke var” dedi. Sezonun iki kez sprint kazananı, iki penaltı turunun ardından liderin 1:41.2 dakika gerisinde kalan en iyi Alman oyuncuydu: “Fakat sadece kayakların ideal olmadığını söylemek istemiyorum. Doll, “Ben de daha hızlı olabilirdim” dedi.

“Bu acı bir gerilemedir”

Johannes Kühn 1/+ 1:41.9 dakikayla 14. oldu. Bu kış zaten bir sprint kazanan Philipp Nawrath 16. sırada yer aldı (1/+ 1:44.8) – Horn sadece 25. sırada yer aldı (2/2:11.5). “Kayakların fena halde bozulacağını biliyordum. Bugün gibi günlerde floru özlüyorsun. İkinci ve üçüncü turlarda çok acı çekmek zorunda kaldım” dedi Horn.

ARD uzmanı Erik Lesser, “Balmum kamyonu duman çıkarıyor, bugün bir şeyler yolunda değildi, bu büyük bir aksilik” dedi. Spor direktörü Felix Bitterling bahane aramıyordu. “Bugün kayak açısından hızlı olmadığımızı tartışacak hiçbir şey yok. Analizler devam ediyor. Tabii ki, yarına kadar olan kısa sürede tekrar daha iyi olmamızı sağlamak için şimdi çok çalışıyoruz” dedi Bitterling.

Norveçliler bir kez daha kutlama havasındaydı: hatasız Laegreid, savunma şampiyonu Thingnes Bö'yü (1 hata) son metrelerde 3,5 saniye farkla ikinci sıraya düşürdü. Bronz madalya ise takım arkadaşı Vetle Sjaastad Christiansen'e (1/+ 18.6) gitti. Laegreid bu sezon henüz kazanamayan tek Norveçli'ydi ama şimdi tam olarak doğru zamanda vuruş yaptı.