Saldırının ardından: Franziska Giffey siyasetçilere yönelik “adil oyun kültürü”nden şikayetçi

activism

Member
Almanya Saldırıdan sonra

Franziska Giffey siyasetçilere yönelik “adil oyun kültürü”nden şikayetçi

Şu an: 03:50| Okuma süresi: 2 dakika

“Güneş enerjisi karşılığını veriyor” güneş enerjisi kampanyasının sunumu

Berlin Ekonomik İşlerden Sorumlu Senatör Franziska Giffey (SPD)

Kaynak: Picture Alliance/dpa/Christoph Soeder

74 yaşındaki bir adam, Berlinli siyasetçi Franziska Giffey'e saldırıp yaraladı. “Şu slogana göre: Politikacılar normal insanlar değildir” insanlara yönelik muamelede bir gaddarlık olduğunu fark ediyor. Ve daha sert cezalar hakkında ne düşündüğünü söylüyor.

BErlin'in Ekonomik İşlerden Sorumlu Senatörü Franziska Giffey, kendisine ve diğer yetkililere yönelik saldırının ardından politikacılara duyulan saygının azalmasından şikayetçi oldu. SPD'li siyasetçi “Tagesspiegel”in “Kontrol Noktası Podcast”inde, “Artık hiçbir terbiye ve saygıya sahip olmayan ve sosyal medyanın anonimliğini kullanarak aklına gelen her şeyi filtrelemeden kullanan insanların sayısı giderek artıyor” dedi.

“Bunu yaşamamış bir politikacı tanımıyorum” diye ekledi. Bu demokratik bir arada yaşama açısından bir tehlikedir. “Bu bir nevi adil oyun kültürü. Slogana göre: Politikacılar normal insanlar değildir, bunu onlarla yapabilirsiniz” dedi Giffey.

ayrıca oku

SPD'li siyasetçi Giffey, geçen hafta Salı günü kütüphaneyi ziyaret ederken başına ve boynuna torba geçirilerek arkadan saldırıya uğradı. 74 yaşındaki şüpheli fail bir psikiyatri hastanesine kaldırıldı. Giffey, “Adını duyduğumda 2003'ten bu yana çeşitli siyasi liderlere hakaret ve nefret dolu mesajlar gönderdiğini hatırladım” dedi.

SPD'li siyasetçi Matthias Ecke daha önce Dresden'de saldırıya uğrayıp yaralanmıştı ve yakın zamanda siyasetçilere yönelik başka saldırı vakaları da ortaya çıktı.

Giffey, daha sert cezaların doğru yaklaşım olduğuna inanmıyor. “7/24 korunamazsınız. Berlin Ekonomik İşlerden Sorumlu Senatör, “Cevabın bu olduğunu da düşünmüyorum” dedi. “Sonuçta işlerin yoluna gireceğine dair güvene sahip olmalısınız” dedi.