Polonya – Almanya: Ter Stegen’in Neuer’e yönelik duyuruları daha da yükseliyor

activism

Member
Futbol Almanya’nın bir numarası

Ter Stegen’in Neuer’e yönelik duyuruları netleşiyor

Durum: 12:42| Okuma süresi: 2 dakika

André ter Stegen Almanya'nın bir numarası olmak istiyor

André ter Stegen Almanya’nın bir numarası olmak istiyor

Kaynak: pa/dpa/Revierfoto

Alman milli takımı sallanıyor. Polonya’daki test oyununda galibiyet daha iyi olmalı. Marc-André ter Stegen üzerine düşeni yapmalı ve yapmak istiyor. Kaleci, ev sahibi Avrupa Şampiyonası için direkler arasındaki yerini bırakmak istemiyor.

eAvrupa Şampiyonası’nın kendi evinde başlamasından bir yıl önce, Marc-André ter Stegen, şu anda sendeleyen Alman milli futbol takımının ilk tercihi kalecisi statüsüne ilişkin iddiasını doğruladı.

“Performans göstermeye devam edersem, bir numara olmaya devam etme şansım oldukça yüksek. Bu benim net hedefim. Önümüzdeki yıl milli takıma büyük bir destek olmak istiyorum.” Ev sahibi Avrupa Şampiyonası 2024’ün kapısında durması gerekiyor.

Eintracht Frankfurt’tan Kevin Trapp, Pazartesi günü Ukrayna’ya karşı 3: 3’lük galibiyette gol attı ve üç gol yediğinde güçsüzdü. Maç, son 14 maçın sadece dördünü kazanabilen takımın büyük problemlerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Geç gelen iki gol, Almanya’yı Ukrayna karşısında yaşadığı utançtan kurtardı

Kendi evinde Avrupa Şampiyonasına bir yıl kala, Alman milli takımı hâlâ istikrarsız bir durumda. Ukrayna karşısında kötü bir performans sergileyen Havertz ve Kimmich, geç gollerle Hansi Flick’in takımını bir sonraki iflastan kurtardı.

Ter Stegen yıllarca İspanyol şampiyonu FC Barcelona için kalede oynadı ve bazen birinci sınıf performanslar gösteriyor. DFB seçiminde şu anda sakat olan Manuel Neuer’i asla geçemedi ve bu nedenle şimdiye kadar sadece 31 uluslararası maç oynadı. Tek turnuvası, o zamanki milli teknik direktör Joachim Löw’ün çok sayıda müdavimi bıraktığı Confed Cup 2017 idi. 2010’dan beri Neuer, Güney Afrika’daki büyük turnuvalarda tartışmasız kaleci olmuştur.

Yaz, Bayern’de yeni bir rakip gibi görünmüyor

Ter Stegen, “Manu şu anda müsait değil ve ben sadece burada ve şimdi ile ilgileniyorum,” dedi. “Şu anda bir numarayım ve bu şekilde kalmak benim amacım.”

ayrıca oku

TV kanalları DFB takımına olan ilginin azalmasını endişeyle izliyor.  Orada da sosyal değişime atfedilir

milli futbol takımı

37 yaşındaki Neuer (117 kez forma giydi) geçen kış bacağını kırdıktan sonra hâlâ rehabilitasyonda. Mümkünse yeni sezon hazırlıklarının başında FC Bayern Münih’te takım antrenmanlarına başlamalı. En azından bir numara için kavga olmamalı. Kış aylarında yedek olarak imzalanan Yann Sommer, uzun vadede ikna edemedi ve ciddi bir rakip olarak görülmedi. Hatta altı ay sonra kulüpten ayrılması bile mümkün görünüyor.

ayrıca oku

Antrenman başarısı eksikliği, egzersiz motivasyonu için zehirdir.  Küçük düzeltmeler genellikle belirlenen hedeflere ulaşılmasına yardımcı olur