Paris 2024: Altın aday Dauser için zamana karşı yarış şimdi başlıyor

activism

Member
Olimpiyat Paris 2024

Altın aday Dauser için zamana karşı yarış şimdi başlıyor

15:51 itibariyle| Okuma süresi: 4 dakika

Hazırlık aşamasında sert bir gerileme: Lukas Dauser üst kolundan sakatlandı

Luke Dauser

Kaynak: dpa/Uwe Anspach

Jimnastik dünya şampiyonu Lukas Dauser, Olimpiyatlara beş hafta kala sakatlandı. Artık açık: Bu onun hayallerinin sonu anlamına gelmiyor; Alman Jimnastik Birliği zamanında iyileşmeyi umuyor ve Paris için altın adayını aday gösteriyor.

DYarışmanın dramatik bir şekilde sona ermesine rağmen Lukas Dauser'in Olimpiyat hayalleri vaktinden önce sona ermedi. Üst kolundaki sakatlığa rağmen paralel barlar dünya şampiyonunun beş hafta içinde Paris'te yapılacak Olimpiyat Oyunlarına katılması planlanıyor. Alman Jimnastik Federasyonu (DTB) Pazar günü Unterhachinger'ı aday gösterdi ve tüm umutlarını tıp sanatına bağladı.

DTB, “Doktorlar, fizyoterapistler ve antrenörlerden oluşan bir ekiple birlikte Dauser, Paris'teki yarışmalara zamanında formda olabilmek için elinden gelen her şeyi yapacak” dedi. Andreas Toba, Dauser ile birlikte dördüncü Olimpiyat Oyunlarında Paris'teki DTB takımına liderlik ediyor. Ayrıca milli antrenör Valeri Belenki, Nils Dunkel, Pascal Brendel ve eleme galibi Timo Eder'i Alman Olimpiyat Sporları Konfederasyonu'na aday göstermeleri için önerdi. Bu 2 Temmuz'da gerçekleşmelidir.

ayrıca oku

Büyük kutlamaya giden uzun ve zorlu yol: Lukas Dauser yaz aylarında Paris'te daha iyisini yapabilir

Altın aday Lukas Dauser

Cumartesi günü Dauser, Rüsselsheim'daki büyük spor salonundan yan çıkıştan ayrıldı. Sağ üst kolunun sıkı bir şekilde bandajlanmış olması jimnastik yıldızının talihsizliğine tanıklık ediyordu. Paris'teki Olimpiyat Oyunları'nın son elemeleri sırasında 31 yaşındaki oyuncu, yüzük antrenmanı sırasında sakatlandı. Altı cihazdan yalnızca ikisini kullandıktan sonra rekabeti durdurmak zorunda kaldı. MRI taramasında sağ üst kolda bir kas yaralanması olduğu ortaya çıktı. DTB kesin tanıyı açıklamadı.

“Dünya bunun nasıl olabileceğini anlamıyor.”

“Onun için durum benden daha kötü. Ama şunu söylemeliyim ki, bu beni gerçekten sarstı,” dedi 33 yaşındaki Toba, Dauser egzersizin ortasında yüzükleri bırakıp dışarı çıktığında. Milli antrenör Belenki, “Uzun biseps tendonu olduğundan şüpheleniyorum” dedi. 54 yaşındaki oyuncu, 2001 yılında tendonunu yırtmıştı ve ertesi gün tekrar yarışmak istedi ancak bu mümkün olmadı. Belenki'ye göre Dauser perişan haldeydi. Belenki, “Onunla konuştum ve bunun nasıl olabileceğini anlamıyor” dedi.

ayrıca oku

Finaller - artistik jimnastik

İki hafta önce Frankfurt am Main'de düzenlenen Almanya Şampiyonasında Dauser genel klasman şampiyonluğunu kazanarak ilk Olimpiyat elemelerini kazanmıştı. Daha sonra spor hayatında en fazla üç altı dövüşte yarışacağını duyurdu: Rüsselsheim'da ve Olimpiyat Oyunlarında. Bu muhtemelen bir daha olmayacak. Yaralanmanın ciddiliği azalsa bile Unterhachinger muhtemelen herhangi bir jimnastik egzersizi yapmayacak.

ayrıca oku

Dauser'in sakatlığı, elemeyi kazanan 19 yaşındaki Timo Eder'in başarısını gölgede bıraktı. Ancak Olimpiyat gümüş madalyalı sporcunun başına gelenlerden etkilenmemiş değildi. “Çok şok oldum. Yeni gelen oyuncu, “Benim kafam biraz farklıydı çünkü o takımın önemli bir parçası.” dedi.

16 yaşındakilere Paris bileti – Seitz'in Olimpiyat hayali paramparça oldu

Ancak kadınlar için son olimpiyat başlama yeri ile ilgili karar beklenenden çok daha net oldu. Henüz 16 yaşında olan Helen Kevric, genel klasmanda ilk sıralamasına göre puanını 55.532'ye çıkarmakla kalmadı, aynı zamanda dengesiz barlarda rakibi Elisabeth Seitz'den de uzaklaştı. 30 yaşındaki Alman rekor şampiyonu yine 14.600 puan alırken, olağanüstü yetenekli Kevric'in yaptığı egzersiz 14.800 puanla derecelendirildi. Ayrıca eskisinden daha zor bir egzersiz yaptı.

Helen Kevric denge aletinde jimnastik yapıyor ve etkiliyor

Helen Kevric denge aletinde jimnastik yapıyor ve etkiliyor

Kaynak: dpa/Uwe Anspach

“Öncelikle bugün egzersizi tekrar gösterdiğim için gurur duyuyorum. Ama sonuçta Helen iyi iş çıkardı, büyük saygı gösterdi çünkü büyük cesaret gösterdi” dedi Seitz. Kendisine Paris için en iyisini diliyor ve orada da aynı performansı göstermesini ve herkesin Almanya adına mutlu olmasını umuyor. Seitz, dördüncü Olimpiyat Oyunları hayalinin suya düşmesinin ardından gözyaşları içinde, “Elbette hayal kırıklığı, hayal kırıklığından daha ağır basıyor” dedi.

Bu arada Kevric, Olimpiyatlardaki ilk maçına hazır olduğunu hissediyor. “16 yaşımdayken Olimpiyatlara gitmek hedefimdi” dedi. “Hazırım, çok sıkı çalıştım ve bunu 16 yaşında gerçekten yapabilirim.” Almanya'nın her yönüyle şampiyonuna, başlama sıralarını garantileyen Pauline Schäfer-Betz ve Sarah Voss eşlik edecek. Son Dünya Şampiyonası'ndan sonra ismiyle anıldı.