İkinci Lig: Schalke 04 ıssız – taraftarlar destek alıyor, teknik direktör dört değişiklikle çalışıyor

activism

Member
Spor Dalları Magdeburg'da ıssız

Schalke taraftarları desteklemeyi bıraktı, oyuncular “gerçekten bıktı”

Durum: 01:24| Okuma süresi: 2 dakika

Schalke 04 sezon sonunda üçüncü lige düşme tehlikesiyle karşı karşıya. Magdeburg'daki tek taraflı oyunun kaderi ilk yarıdan sonra belliydi. Taraftarlar destek vermeyi bırakınca Karel Geraerts de bir açıklama yaptı. Bitiş düdüğünden sonra bir oyuncunun yakası patladı.

DKorkutucu zayıflık FC Schalke 04'ün 2. Bundesliga'daki düşme mücadelesine ara vermesine neden oldu. Teknik direktör Karel Geraerts'in takımı cumartesi akşamı 1. FC Magdeburg'a 3-0 (0-3) mağlup oldu ve deplasmanda üst üste üçüncü yenilgisini aldı.

Schalke'nin topa yüzde 30'dan az sahip olduğu ve kaleye tek şut atamadığı ilk yarı özellikle endişe vericiydi. “Gerçekten sözcükleri bulamıyorum. Gerçekten bıktım ama aynı zamanda kendimi de gemiye alıyorum. Düellolara nasıl gireceğiz…” dedi Schalke'nin en iyisi Paul Seguin ve duraksadı: “Biz hareket etmiyoruz, sadece tepki veriyoruz. Evimizden çok uzaktayız. Bunu bir türlü başaramıyoruz ve nedenini bilmiyorum.” Seguin artık sahada ve soyunma odasında “daha fazla sürtüşme” bekliyor: “Umarım önümüzdeki hafta gerçekten etkili olur.”

14. sırada yer alan Schalke, düşme hattının yalnızca dört puan gerisinde bulunuyor ve deplasmanda çıktığı on iki maçın dokuzunu kaybetti. Şaşırtıcı derecede net başarı sayesinde Magdeburg güvenli orta sahaya tırmandı.

Geraerts dört yeni oyuncu getiriyor

Silas Gnaka (17. dakika), 27.038 taraftarın önünde ilk yarının Magdeburg gol festivalinin açılışını yaptı. Mohammed El Hankouri (34.) penaltıyı da ekledi ve uzatma süresinde Tatsuya Ito (45.+2) bireysel çabasıyla bir adım öne geçti.

ayrıca oku

Yeni kurulan sahada FCM, başlama vuruşundan itibaren oyuna hakim oldu. İlk yarıda Schalke topa yalnızca yüzde 26 sahip oldu ve Knappen kaleye şut çekemedi. Savunmada dışarıdan her zaman savunmasızdık. Barış Atik, Gnaka'yı beslemeden önce sağ kanatta tamamen yalnızdı ve öne geçti.

ayrıca oku

Dinamo'da iyi bir atmosfer:

Ito, ceza sahasında Cédric Brunner ile düelloda diğer tarafa düştüğünde, hakem Christian Dingert başlangıçta oyunun devam etmesine izin verdi. Ancak video kanıtları, Brunner'ın elinin Ito'nun yüzüne – penaltıda çarptığını ortaya çıkardı. Tamamen bunalmış Brunner, Ito'nun koşmasına izin vermek zorunda kaldığında ve Japonlar kısa köşeyi dar bir açıdan vurduğunda ikili, üçüncü gol için de odak noktasındaydı.

Geraerts sert tepki gösterdi ve ikinci lig rekoru kıran Simon Terodde'nin getirilmesi de dahil olmak üzere dört değişiklik yaptı. 58. dakikada Kenan Karaman, Schalke'nin kaleye ilk şutunu attı. Karaman (72') ve yedek oyuncu Bryan Lasme (75') Schalke'nin tek büyük şansını kaçırırken, Magdeburg maçı rutin olarak sona erdirdi. Schalke taraftarları maç ilerledikçe destek vermeyi bıraktı.