Hentbol, Sagosen: “THW Kiel bir çocukluk hayalinin gerçekleşmesi gibiydi”

activism

Member
NŞampiyona yolunda sondan bir önceki etabın ardından dünya yıldızı, meslektaşlarıyla birlikte küçük bir çocuk gibi Kiel Arena’nın zemininde zıpladı ve taraftarlarla tezahürat yaptı. Sander Sagosen’in 2020 yazında Alman endüstri lideri THW’yi işe almak için Paris Saint-Germain’e sırtını dönmesinin ana nedeni, eyalet başkentindeki coşkulu seyirciydi.

“Buraya gelmek bir çocukluk hayalini gerçekleştirmek gibiydi. Norveçli WELT AM SONNTAG, “Küçük bir çocukken, her zaman televizyonda THW’yi izlerdim ve orada da oynamak istediğimi düşünürdüm” dedi: “Bir hentbol oyuncusu olarak, kendi sahanızdan daha iyi bir sahada oynayamazsınız. Kiel’de. Her zaman tükendi, orada yürümek her zaman harika. Sadece bunun hakkında konuşurken tüylerim diken diken oluyor. Tüm bunları yaşamak bir rüyaydı.”

Olağanüstü hentbolcuya çarşamba akşamı bu mutluluk duygusu son kez yaşatıldı. HSG Wetzlar karşısında 38:23’te (19:10), Sagosen önemli zafere yedi golle katkıda bulunmakla kalmadı, aynı zamanda salondaki 10.285 ziyaretçiye kişisel vedası oldu. Danimarkalı birinci sınıf kaleci Niklas Landin ve oyun tasarımcısı Miha Zarabec (Slovenya) gibi 27 yaşındaki oyuncu da resmi olarak görevden alındı. THW bu sezon tekrar oynamak zorunda olsa da maç Pazar günü (15:30) deplasmanda Göppingen’de oynanacak. Bunu büyük final takip edecek: şampiyonluğu kazanmak.

ayrıca oku

Dünyanın en güçlü liginde zafer kazanma şansı fazlasıyla iyi. THW, Perşembe akşamı Stuttgart’ı 31:27 (20:13) yendikten sonra 55:11 puan ve + averajla SC Magdeburg’un önünde 57:9 puan ve +174 gol farkıyla lider durumda. 137 gelir. 2022 şampiyonlarının Kielers’ı geçebilme olasılığı, SC’nin Pazar günü Wetzlar’da eşzamanlı olarak ortaya çıkmasından önce yalnızca teorik.

“Mükemmel son”

Elverişli başlangıç pozisyonuna rağmen Sagosen, doğasına uygun olarak, sonuna kadar oldukça konsantre. “THW’de geçirdiğim zamandan gerçekten keyif aldım, hoşçakal demek çok özel. Ama her şeyi saklamaya ve sonuna kadar profesyonel kalmaya çalışıyorum” dedi. “Önümüzde hala büyük bir görev var, ancak o zaman burada gerçekten veda edebilirim. Şampiyonluk benim, Miha ve ayrıca Niklas için mükemmel bir sonuç olur.”

Oyunculuk ve savunma gücü ile birlikte fırlatma gücü: Sander Sagosen (M.).  Ayrılışı sadece Kiel'i incitmiyor

Oyunculuk ve savunma gücü ile birlikte fırlatma gücü: Sander Sagosen (M.). Ayrılışı sadece Kiel’i incitmiyor

Kaynak: resim ittifakı / DPPI medyası

Sagosen’in bir sporcu olarak en iyi döneminde THW’ye veda etmesi alışılmadık bir durum. Kieler’ların planları, aslında takımı bir sonraki kilometre taşları için eşit derecede isabetli ve eğlenceli bir oyuncu etrafında kurmaktan ibaretti. Ancak THW’de üç yıl geçirdikten sonra Sagosen yazın kendi ülkesine döner ve orada Kolstad IL’e katılır. Mali açıdan güçlü yatırımcıların desteği sayesinde, Trondheim’ın doğum yeri yakınlarındaki kulüp, Norveç milli kalecisi Torbjörn Bergerud gibi diğer yıldızları şimdiden bünyesine kattı ve uzun vadede Avrupa hentbolunda bir figür olmak istiyor.

Sagosen’i de transfere ikna eden faktörler. “Bu kadar özel bir şey olmasaydı, geçiş kararını bu kadar erken vermezdim. Bir sporcu ve bir insan olarak benim için memleketime dönebilecek olmam harika” dedi. “On yıldır yoktum. Ve Kolstad’ın iddialı hedefleri var, bu yüzden oradaki konsept beni ikna etti. THW aleyhine değil, vatanım için bir karar.”

ayrıca oku

Artık saklambaç yok: Lucas Krzikalla (solda) arkadaşı Christian Groß ile birlikte

Ve birçok taraftarın ve kulüp yetkilisinin, Sagosen’in THW’de kalmaya devam edip birkaç yıl sonra Kolstad’a geçebileceği iddiası, 1.95 metre boyundaki model sporcunun fikrini değiştiremedi. “Üç yıl daha beklemiş olsaydım, belki de Norveç’teki proje benim için artık o kadar ilgi çekici olmayacaktı. Umarım hentbolcu olarak en iyi günlerim devam eder ve Kolstad’da büyük bir şeyler inşa etmeye çalışıyoruz” dedi. Belki dernek, THW Kiel’in bakış açısından Norveç’in bir parçası olabilir ve benzer başarıları kutlayabilirdi, ancak bu zor olurdu: “Benim için hiçbir zaman para önemli değildi, ailem ve anavatanıma dönmek gibi diğer faktörler önemliydi. THW Kiel görüşmelerimizde bunu kabul etti.”

ayrıca oku

Oruç tutarak sağlıklı yaşlanmak

Ancak Viktor Szilagyi’nin bir röportajda belirttiği gibi, biraz gönülsüzce: “Elbette onun için savaştık. Onu klasik bir rakibe kaptırmadık, bu onun kalbine yakın çok özel bir proje. Kiel genel müdürü, onunla sözleşmeyi uzatmayı yine de istediğimizi gizlemiyorum” dedi. “Planladığımızdan daha erken imzaladığımız Eric Johansson ve Karl Wallinius’u imzalayarak Sanders’ın ayrılmasını engellemeye çalıştık. Bu açıdan iyi bir konumda olduğumuzu hissediyoruz. Ama tabii ki Sander’in aramızdan ayrılmaya karar vermesi çok üzücü.”

Viktor Szilagyi (THW Kiel genel müdürü) ve Filip Jicha (THW Kiel antrenörü) THW Kiel vs. Aalborg Handbold, hentbol, EHF Şampiyonlar Ligi, 6. maç günü, 2022/2023 sezonu, 2 Kasım 2022 FOTOĞRAF: Eibner-Pressefoto/Marcel von Fehrn

Gelecekte dünya yıldızı olmadan plan yapmak zorunda kalacak: Genel Müdür Viktor Szilagyi (solda) ve antrenör Filip Jicha

Kaynak: resim ittifakı / Eibner basın fotoğrafı

Saygı, her şeyden önce, dünya hentbolunda Sagosen gibi birini bulmanın zor olduğu gerçeğine dayanmaktadır: güçlü atar, iyi savunur ve sol geri sahada kralın konumuna ek olarak, genel bakışı ve öngörü yeteneği sayesinde, orta sahada oyun kurucu olarak da görev yapabilir. 83 Bundesliga maçında attığı 377 gol ve güçlü bir rol model olarak zeki doğası, Szilagyi’nin bahsettiği iki İsveçli Johansson ve Wallinius’un taahhütlerine rağmen Almanya rekor şampiyonu olarak 22 şampiyonluk kazanan THW tarafından kaçırılacak. Ayrıca lig, Sagosen ile yakın geçmişteki en büyük imaj taşıyıcılarından birini de kaybediyor.

maaştan feragat

Sportif başarılarının yanı sıra hentbol sahası dışındaki jestleri için de takdir oranı yüksek. Szilagyi, “Sonuçta, bizi daha iyi yaptı, o mutlak bir rol model,” dedi, “her kulüp böyle oyuncular, böyle kişilikler ister. Sander, vücudundaki her şeyi kulübe verdi. Bu açıdan kendisine de büyük bir minnet duyuyorum.”

Kiel genel müdürü, kulübün gelecekte hangi olağanüstü oyuncunun yerini alması gerekeceğinin kanıtı olarak, Sagosen’in THW’deki başlangıç aşamasından bir hikaye anlattı: “Üç yıl önce Kiel’e geldiğinde, ödenmesi gereken bir maaş kesintisini hemen kabul etti. pandeminin neden olduğu belirsiz duruma. O sırada THW ile pek bir bağlantısı olmamasına rağmen. Yine de, kulübün içinde bulunduğu zor aşamayı hemen fark etti. Bu inanılmaz bir inanç sıçramasıydı.”

Diğer tüm oyuncular gibi dünya yıldızı da maaşının önemli bir kısmından hemen feragat etti. Sezon sonunda ancak büyük bir kısmını geri ödeyebildiniz. “Bir kulübe geldiğinizde ve karşınıza çıkan ilk şey maaş kesintisi talebi olduğunda, böyle bir önlemi hemen kabul edeceğiniz kesin değil. Bu onun için hiç sorun değildi” diyor Szilagyi. “Onun hakkında söylenecek sadece iyi şeyler var.”

Burası, üçüncü taraf içeriğini bulacağınız yerdir

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek, bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Buna, GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına verdiğiniz onay da dahildir. Bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar ve sayfanın alt kısmındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.