Futbol: Milli oyuncu Gündoğan, Barcelona’daki sunumda kutladı

activism

Member
Futbol Gündoğan, Barselona’da

“Prestij ve tarihi paranın önüne koyduğunuz için teşekkür ederiz”

Durum: 17:18| Okuma süresi: 2 dakika

İlkay Gündoğan

İlkay Gündoğan, FC Barcelona’daki performansı sırasında topla hokkabazlık yapıyor

Kaynak: dpa/Joan Monfort

İlkay Gündoğan geçtiğimiz günlerde Manchester City ile Şampiyonlar Ligi’ni kazandı. Şimdi yeni kulübü FC Barcelona ile bu unvanı hedefliyor. Yeni başkanı onu karşılamak için anlamlı sözler seçiyor.

FMilli futbolcu İlkay Gündoğan, İspanyol şampiyonu FC Barcelona’nın taraftarlarına 2015’ten bu yana ilk kez Şampiyonlar Ligi’ni kazanma umudu verdi. Pazartesi günü Barcelona’da konuşan Gündoğan, “Sanırım birkaç yıl sonra Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak için gerekenleri gördüm.”

Bu yaz İspanya’ya taşınmadan önce Manchester City ile ligi kazanan 32 yaşındaki orta saha oyuncusu, “bazı fikirleri aktarmak” istiyor. Ama şunu da vurguladı: “Kontrol dışında olan şeyler var.”

Gündoğan, Barça’nın golcüsü Robert Lewandowski’nin Barcelona’ya olan beklentisini artırdığını açıkladı. Haziran ayında Almanya ile Polonya arasında Varşova’da oynanan test karşılaşmasının (0-1) ardından eski Dortmund ve Bayern profesyoneliyle Barcelona hakkında konuştu. Gündoğan, “Barcelona’daki hayatından ve Barça’dan bahsederken gözlerindeki ışıltı beni büyüledi.

İlkay Gündoğan

İlkay Gündoğan, Manchester City formasıyla sayısız şampiyonluk kazandı.

Kaynak: dpa/Robert Michael

Ancak Gündoğan, bu görüşmeden önce Manchester’dan ayrılma ve milli kaleci Marc-André ter Stegen’in kulübüne geçme kararını çoktan verdiğine dair güvence verdi. Şehir teknik direktörü Pep Guardiola, onu kalmaya ikna etmek için hiçbir şey yapamadı çünkü: “Benim için her şey açıktı.”

ayrıca oku

Sürdürülebilir kas geliştirme

Resmi sunumda Barcelona Başkanı Joan Laporta, “Xavi’nin (antrenör) ilk istediği oyuncu Gündoğan’dı” dedi. şimdi Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluk için oynuyor.”

ayrıca oku

Uli Hoeneß, yönetim kurulu üyeleri Kahn ve Salihamidzic'ten ayrıldıktan sonra FC Bayern'de yeniden her yerde bulunuyor.  Onursal Başkan aynı zamanda transferlerin arkasındaki itici güçtür.

Gündoğan, Barcelona’da 30 Haziran 2025’e kadar bir sezon daha opsiyonlu iki yıllık sözleşme imzaladı. Sabit transfer ücreti 400 milyon euro. 2016 yazında Borussia Dortmund’dan Manchester City’ye transfer oldu.