FC Bayern: Resmi – Max Eberl, FC Bayern'de spor direktörü oldu

activism

Member
Bundesliga Eberl, FC Bayern'de

“Bu kulübün geleceğini başarıyla şekillendireceğine inanıyoruz”

19:09 itibariyle| Okuma süresi: 3 dakika

Max Eberl

Max Eberl, 1 Mart'ta FC Bayern'de çalışmaya başlayacak

Kaynak: dpa/Jan Woitas

WELT podcast'lerimizi buradan dinleyebilirsiniz

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.

Artık resmileşti. Max Eberl, FC Bayern'in spor direktörü oldu. Münih'te 50 yaşındakini bekleyen çok sayıda şantiye var. Ayrıca rekor şampiyonları yapıda bir değişiklik duyurdu.

DMax Eberl'in FC Bayern Münih'in yeni spor direktörü olarak kararlılığı mükemmel. Alman futbol rekoru şampiyonlarının Pazartesi akşamı açıkladığı gibi, 50 yaşındaki oyuncu 1 Mart'tan itibaren kendi gençlik kulübünde çalışmaya başlayacak. Eberl, Münih ekibiyle 2027 yazına kadar sözleşme imzaladı. En son Leipzig'de çalışan uzun süreli Mönchengladbach menajeri, uzun süredir FC Bayern'in tercih ettiği aday olarak görülüyor.

FC Bayern denetim kurulu, Eberl'i transfer etme konusundaki nihai kararını Pazartesi akşamı verdi. Münih takımı transfer ücreti ödeyecek; dpa'nın bilgilerine göre RB'nin toplam 4,5 milyon euroluk bonservis bedeli ödemesi gerekiyor. Bir spor direktörü olarak Eberl, yeni bir antrenörü işe alma konusunda özellikle zorlanacak. Sezon sonunda Alman seri şampiyonu, teknik direktör Thomas Tuchel ile yollarını ayıracak. Münih takımı, yeni spor direktörünü Salı günü (11:00) Allianz Arena'da düzenleyeceği basın toplantısında tanıtacak.

“Çocukluğumun ve gençliğimin tamamı FC Bayern'de ve Münih'te geçti, bu yüzden her şeyin başladığı kulübe yeni bir görevle dönmek benim için özel. Sportif direktörlük görevi, büyük bir saygı ve alçakgönüllülükle ama daha da büyük bir beklentiyle yaklaşacağım büyük bir zorluk,” diye konuştu Eberl'in açıklamada.

Bayern Eberl Futbol

Eberl, Münih'te Oliver Kahn'ın yerini aldı

Kaynak: AP/Martin Meissner

Kulüp yönetimi personel değişikliklerinin uygulanacağını cumartesi günü hafta başında duyurmuştu. Başkan Herbert Hainer, sporun kulüpte “ön sırada” olduğunu söyledi. Hainer Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Onun bu kulübün geleceğini başarılı bir şekilde şekillendireceğine ve şekillendireceğine inanıyoruz” dedi.

ayrıca oku

Münih merkezli ekip, Eberl'i imzalayarak yönetim ekibinin yeniden yapılandırılması sırasında önemli bir personel detayını açıklığa kavuşturdu. Yenileme, kulübün geçen yıl Mayıs ayı sonunda CEO Oliver Kahn ve spor direktörü Hasan Salihamidžić ile yollarını ayırmasının ardından gerekli hale geldi. Kahn'ın pozisyonu uzun süredir finans şefi olan Jan-Christian Dreesen tarafından devralınırken, Salihamidžić'in pozisyonu şu ana kadar boş kaldı. Cumartesi günü Dreesen, “Yönetimde daha fazla yeterlilik ve kalitenin” temelde yalnızca işe yarayacağını söyledi. 56 yaşındaki futbolcu, “Takım olarak birlikte çok şey başaracağımıza inanıyorum” dedi.

Leipzig'den ani veda

Eberl'in kararlılığı açıkça ortaya çıkmıştı. Bu, Onursal Başkan Uli Hoeneß arasında uzun zamandır çok popüler. Hoeneß ayrıca geçen yıl şunu vurguladı: “Önümüzdeki altı ila on iki ay boyunca geleceğin sahip olması gereken kadroya sahip olacağız.” Eylül ayında RB Salzburg ile sözleşme imzalayan Christoph Freund, Münih takımının spor direktörü olarak görev yapıyor. “Çok tecrübeli bir adam, iyi bir adam. Eğer durum buysa, birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum” dedi Freund, Leipzig'e karşı alınan 2-1'lik galibiyetin ardından Eberl hakkında sorulduğunda. “Takım olarak birlikte iyi çalışacağız”.

ayrıca oku

Franz BECKENBAUER 78 yaşında hayatını kaybetti!

Aşağı Bavyera'da doğan Eberl, 1990'ların başında FC Bayern'in amatör takımında oynadı ve aynı zamanda Münih'te profesyonel olarak forma giydi. Taahhüdün ardından FCB yönetim kurulu üç kişiden oluşuyor. Komitede CEO Dreesen ve spor direktörü Eberl'in yanı sıra yazdan itibaren Michael Diederich de yer alacak. Bayern Başkanı ve Denetleme Kurulu Başkanı Herbert Hainer, “Denetim kurulundaki yönetim kurulumuz için kararlaştırdığımız yeni organizasyon yapısıyla, hızlı koordinasyona ve dinamik kararlara olanak tanıyan yalın ve verimli yapılar oluşturacağız” dedi. “FC Bayern olarak bizim için her zaman hızlı hareket edebilmek önemlidir.”

Leipzig, Eylül ayının sonunda FC Bayern'e karşı oynayacağı önemli maçtan kısa bir süre önce Eberl ile yollarını ayırmıştı. RB patronlarının bakış açısına göre bunun nedeni, Eberl'in Leipzig'e olan bağlılığının olmamasıydı.