DFB milli antrenörü: Leon Goretzka’nın Nagelsmann için ricası

activism

Member
Spor Dalları Milli antrenör

Goretzka’nın Nagelsmann için ricası

Şu an: 14:19| Okuma süresi: 3 dakika

Leon Goretzka, Leverkusen’e karşı gol attı ve ardından eski teknik direktörünün milli antrenör olması için kampanya yürüttü. Julian Nagelsmann “harika bir koç”. Uli Hoeneß de adayın uygun olduğunu düşünüyor ve onu Çin İmparatoru ile karşılaştırıyor.

BENBayer Leverkusen’e karşı Bundesliga’nın en iyi maçında Leon Goretzka, FC Bayern adına 2-1 galibiyet elde etti. Orta saha oyuncusunun yakın zamanda milli takım tarafından görmezden gelinmesinin ardından verilen sportif cevap. Ancak DFB seçimi konusu 28 yaşındaki oyuncu için henüz bitmedi. Tam tersi.

Goretzka’nın milli takımın geleceği hakkında net bir fikri var ve eski teknik direktör Julian Nagelsmann ile yeni bir işbirliğini memnuniyetle karşılıyor. “Julian’ın harika bir koç olduğunu düşünüyorum. Eğer böyle olursa harika bir antrenörümüz olduğunu düşünüyorum” dedi Leverkusen ile düellodan sonra.

İlkbaharda Almanya rekor şampiyonlarından ayrılmak zorunda kalan Nagelsmann, milli teknik direktör olarak Hansi Flick’in yerini alacak sıcak bir aday olarak değerlendiriliyor. 58 yaşındaki oyuncu, bir hafta önce Wolfsburg’da Japonya’ya karşı oynanan milli maçta alınan 4-1’lik yenilginin ardından DFB tarafından serbest bırakılmıştı. Salı günü Dortmund’da ikinci dünya şampiyonu Fransa’ya karşı alınan 2-1’lik galibiyette, DFB spor direktörü Rudi Völler (63) geçici takım patronu olarak hareket etti, ancak bunun “tek seferlik bir şey” olarak anlaşılmasını istiyor.

Sahadaki cevap: Leon Goretzka, DFB tarafından görmezden gelindikten sonra Leverkusen’e gol attı

Kaynak: AFP/CHRISTOF STache

Hoeneß ve Çin İmparatoru

Goretzka, kendisini Avrupa Şampiyonası yılının ilk uluslararası maçlarına aday göstermeyen Flick’in yerine geçtiği için pişman oldu. İstifası onu da şaşırttı. “Bir antrenörün görevden alınması her zaman işinizi iyi yapmadığınızın bir işaretidir. Goretzka, “Elbette işlerin bu noktaya gelmesine üzüldüm ve sinirlendim” dedi.

ayrıca oku

Almanya - Japonya

Milli futbol takımı

53 kez milli oyuncu, 2020’de FC Bayern’de Flick ile üçlemeyi kazanmıştı. “Hansi ile başarılı bir zaman geçirdik. Onun için daha iyi çalışmasını isterdim” dedi Goretzka, milli takıma atıfta bulunarak.

ayrıca oku

Fikir Federal Gençlik Oyunları

DFB takımı Ekim ayında ABD takımına karşı Hartford’da ve Meksika’ya karşı Philadelphia’da test maçları yapmak üzere ABD’ye gidecek. O zamana kadar dernek mümkünse yeni bir milli teknik direktör bulmayı istiyor. Goretzka’nın hedefi yeniden DFB kadrosunun bir parçası olmak.

FC Bayern’deki onursal başkanı Goretzka gibi Uli Hoeneß de eski Münih teknik direktörü Julian Nagelsmann’ın milli teknik direktör olarak göreve başlaması konusunda “temel olarak güveniyordu”. Ancak Süddeutsche Zeitung’a verdiği röportajda Hoeneß, bir şeyin “açık olduğunu” söyledi: “DFB artık Çin İmparatoru’nu getirebilir ve o da zor zamanlar geçirebilir.”

ayrıca oku

Yalnızca bir Rudi Völler var – ama Rudi Völler yalnızca bir uluslararası maç için

71 yaşındaki oyuncu, “bir milli antrenörün bir düğmeye basarak çözemeyeceği” bir takım şeylerden kaynaklanan “sefaletten” bahsetti. Eski milli oyuncu, Alman Futbol Federasyonu’nda son yıllarda yaşanan liderlik krizlerinden, genç yeteneklerle ilgili sorunlardan ve rekabet eksikliğinden bahsetti. Hoeneß, “Taraftarların, bazı insanların kendi ülkeleri için oynama konusunda Arjantin veya Fas kadar bilinçli olmadıkları hissine kapıldığı bir takımımız var” dedi.