Afrika rotası: BM göçmenleri sadece denizden değil çöllerden de kurtarmak istiyor

activism

Member
Yurt dışı Afrika rotası

BM göçmenleri sadece denizden değil çöllerden de kurtarmak istiyor

Şu an: 02:23| Okuma süresi: 2 dakika

Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü UNHCR, dünya çapındaki mülteci yardım projelerini koordine ediyor

Birleşmiş Milletler Mülteci Ajansı dünya çapındaki mülteci yardım projelerini koordine ediyor

Kaynak: dpa/Rainer Jensen

WELT podcast'lerimizi buradan dinleyebilirsiniz

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları da bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesine ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.

BM Mülteci Örgütü, tehlikeli yollardaki insanların kurtarılmasını artırmak istiyor. Göçmenlere çölde de yardım edilmesi gerekiyor. Şu ana kadar sadece Akdeniz'le ilgili bir tartışma yaşandı. İnsanların hedefi Avrupa değil.

DBM Mülteci Örgütü UNHCR, tehlikeli göç yollarındaki insanların kurtarılmasının genişletilmesi çağrısında bulunuyor. BMMYK'de Orta Akdeniz rotasındaki mülteci durumundan sorumlu olan Vincent Cochetel, Akdeniz'deki kurtarmalarla ilgili çok fazla tartışma olduğunu ancak çöldeki kurtarmaların da gerekli olduğunu söyledi. Pek çok ülkenin başkentlerinde çok sayıda bulunan ancak neredeyse hiç mülteci ve göçmenin bulunmadığı insani yardım kuruluşlarını eleştirdi.

Cochetel, insanlara tehlike altında oldukları yerlerde yardım edilmesini talep etti; örneğin göç yolları üzerindeki küçük kasabalarda, bazen kaçakçılar tarafından bakımsız bırakılıyorlar. Acil yardıma ve oradaki tehlikeler hakkında bilgiye ihtiyaçları vardı. BMMYK ayrıca yeni bir yuva arayan insanlara yardımcı olmak için daha fazla yasal göç yolunu teşvik etti.

ayrıca oku

UNRWA

“Göç Örgütü”nün tanımına göre göçmen; hangi sebeple, ne kadar süreyle, isteyerek veya istemeyerek yaşadığı yeri terk eden herkestir.

Mülteciler bir alt gruptur. Bunlar, örneğin dinleri, milliyetleri veya siyasi düşünceleri nedeniyle savaştan veya zulüm tehdidinden korunmak isteyen kişilerdir. Bu, mültecilerin de göçmen olduğu ancak tüm göçmenlerin mülteci olmadığı anlamına gelir.

Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları da bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesine ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.

UNHCR'a göre yüzbinlerce insan Sahraaltı Afrika'da seyahat ederek hayatlarını riske atıyor. Çoğunun kendi ülkelerinin yakınında yeni evler aradığını ve Avrupa'ya doğru yolda olmadıklarını vurguladı. Dünya çapında zorla yerinden edilen 108 milyon insanın dörtte üçü düşük ve orta gelirli ülkelerde yaşıyordu.

İnsanlar göç yollarında şiddet, işkence ve kaçırılma riskine maruz kalıyor. Bölgelerde bulunan ve insanlara yardım edebilecek yerel yönetimlerle çok daha fazla işbirliği yapılması gerekiyor. BMMYK bağışçı ülkelere bu iş için daha fazla para sağlama çağrısında bulundu.