1. FC Köln: “Duygu paradan daha önemlidir” – Hector ve Horn’a acılı veda

activism

Member
eBirçoğu, profesyonel bir futbolcunun ancak kendisine bir isim yaparsa gerçek bir yıldız olabileceğinden emindir. Jonas Hector, aksinin yaşayan kanıtıdır. Hector futbolu sever. Ama daha ilk günden bu işe yabancıydı. Ve bu yüzden ısrarla reddetti. Hiç sosyal medya hesabı olmadı. Dört yıl boyunca tüm basılı röportajları ve televizyon programlarını reddetti. Maçlardan sonra nadiren kısa televizyon röportajları verdi ve çoğunlukla gösterişli bir şekilde huysuz bir tavırla.

Bu ona eleştiri getirdi. Yine de 1. FC Köln taraftarlarının sevgisini koşulsuz kazandı. Eski milli oyuncu, kariyerinin 33. yaş gününde Cumartesi günü şampiyonluk yarışmacıları FC Bayern Münih’e karşı 1. FC Köln formasıyla çıktığı 410. maçıyla kariyerini noktaladığında, birçok taraftar için kulüp hayatında bir dönüm noktası olacak. Büyük bir koreo planlanır, gözyaşları akar.

ayrıca oku

Hector hayatını hiçbir zaman hayranlarıyla paylaşmadı. Yine de şu anda Hector hakkında bir biyografi yazan yazar Ralf Friedrich, onu “modern zamanların ilk FC efsanesi” olarak adlandırıyor. Bundan emin olan üç şey vardı: Birincisi, kulübe olan sarsılmaz sadakati. İkincisi: sürekli olarak iyi performansları. Ve üçüncüsü, yeterince tuhaf bir şekilde, tam olarak dış görünüşü. Hector, kabul edilip bükülmesine izin vermediği için, reddi gerçek olduğu için kutlandı. Yani bir çeşit markaydı.

“Jonas gürültülü bir adam değil”

Kaptan olarak halka görünmek aslında görevlerinden biri olsa da. Ama kulüpte bile bundan rahatsız olmadı. Jonas Hector tam da öyleydi ya da hiç değildi. Ve antrenör Steffen Baumgart, “Almanya’nın en iyi sol beki” olduğuna inandığı şeyi ne zaman yalnız bırakması gerektiğini çabucak öğrendi. Baumgart, “Thekenphilosophen” podcast’inde “Ayrıca size soğuk davranabilir,” dedi: “Ama sonra onun içinde neler döndüğünü anlıyorum.”

ayrıca oku

Oruç tutarak sağlıklı yaşlanmak

Bununla birlikte, takım için değeri şüphesizdir. “Jonas gürültülü değil,” diye açıkladı koç: “Bir kaptanın ne kadar sakin olabileceğini gösteriyor ve hala her zaman hazır. Beni tanıyan herkes biraz daha sesli olduğumu bilir. Jonas bunu tamamen farklı bir şekilde yapıyor ama yine de herkes onu takip ediyor.”

BAUMGART Steffen Antrenör Takımı 1.FC Koeln, Kapitaen ile HECTOR Jonas DFL Bundesliga 2022 - 2023 Sezonu Başlıyor 1.FC Koeln - FC Schalke 04, 07.08.2022, Koeln -VİDEO

Jonas Hector (solda) ve FC teknik direktörü Steffen Baumgart

Kaynak: resim ittifakı / Laci Perenyi

Ve yine de, çevre Saarlandlılar için bazen bir işkenceydi. “Hiç tam anlamıyla mutlu bir profesyonel olup olmadığı” sorulduğunda, Hector “11 Freunde” dergisine verdiği veda röportajında şu yanıtı verdi: “Eğer her şeyi tekrar düşündüğümde , Söylemeliyim: hayır.

Artık “bir profesyonel olarak kaçınılmaz olarak yüzleşmek zorunda olduğunuz halk, sürekli baskı” gibi hissetmiyor. Artık “sürekli hayatta kalma mücadelesi verme duygusuyla yaşamak yerine, cumartesi günleri kendimi bahçe işleriyle uğraşmak, ardından stadyuma girip olaylara tarafsız bir bakış açısıyla bakmak” istiyordu. Boş hafta sonlarını dört gözle bekliyor. Kendimi çocuğunu spor sahasında izleyen bir baba olarak görüyorum – güzel bir düşünce”.

Sportif geçmişi, 2017 Konfederasyon Kupası’nı kazanması ve 2016 Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde İtalya’ya karşı aldığı belirleyici penaltı dahil olmak üzere 43 uluslararası maçı içeriyor. FC ile iki kez ikinci lig şampiyonu oldu ve iki kez Avrupa Kupası’na ulaştı. Onun gibi oyunu okuyabilen, takıma son derece yardımcı olan ve aynı zamanda bir sol bek olarak umutsuzca aranan bir oyuncu tipini temsil eden biri, kesinlikle daha fazlasını başarabilirdi. Daha fazla.

Flick’i Reddetme

Büyük kulüplerden defalarca teklif geldiği konuşuldu. FC Barcelona’nın 2016’da kapıyı çaldığı söyleniyor. “Bir söylenti. Teklif hiçbir zaman var olmadı,” dedi Hector. “Borussia Dortmund’un onu istediğini de okudum, ancak hatırlayabildiğim kadarıyla yıllar boyunca başka bir kulüpten sadece bir ciddi teklif aldım ve bu benim için söz konusu bile olamaz.”

Bu şaşırtıcı. Ve yine de değil. Çünkü Hector her zaman ona sormana bile gerek olmayan bir hava yayıyordu. 2018’de mevcut bir milli oyuncu olarak ikinci lige giderken “Hedefim kariyerimin sonunda bankada 400 milyon avroya sahip olmak değil” dedi: “His paradan daha önemlidir.”

Bu yüzden Köln’de Hector’un fikrini değiştirebileceklerini umuyorlar. Özellikle de FIFA transfer yasağının devam etmesi gerekiyorsa. “Bunu hayal edemiyorum,” dedi: “Ama futbolda asla ‘asla’ dememelisin.” Birkaç ay önce milli teknik direktör Hansi Flick de Hector’un ne kadar tutarlı olduğunu öğrenmek zorunda kaldı. 2020’deki sessiz istifasının ardından, onu 2022 Dünya Kupası için milli takım geri dönüşü yapmaya ikna etmek istedi. Hector iptal etti. “İki yıl önce uluslararası maçların anlamını sorgulamıştım,” diye açıkladı: “Ve tavrımın değişmediği sonucuna vardım.”

Cumartesi günü veda eden bir başka Kölnlü de Almanya için forma giydi: Timo Horn altı uluslararası maça çıktı ve 2016’da Rio’da Olimpiyat gümüşü kazananlar seçkisinin bir parçasıydı. O da gidiyor, bu yüzden ondan ve hayranlardan gözyaşı akacak.

12 Mayıs 2023, Kuzey Ren-Vestfalya, Köln: Futbol: Bundesliga, 1. FC Köln - Hertha Berlin, 32. maç günü, RheinEnergieStadion.  Köln'den Jonas Hector (solda) ve kaleci Timo Horn maçın ardından taraftarların önünde tezahürat yaptı.  Fotoğraf: Federico Gambarini/dpa +++ dpa resimli radyo +++

Taraftarlara son bir merhaba: Jonas Hector (solda) ve Timo Horn

Kaynak: dpa

Ancak meslektaşı Hector’un aksine, Horn muhtemelen bankaya veda etmek zorunda kalacak. Antrenör Baumgart, Horn’a güzel bir oyundan çıkma fırsatı vermek için normal bir numara olan Marvin Schwäbe’yi kutudan çıkarmanın sportmenlik dışı olduğunu düşündüğünü zaten belirtti. Ne de olsa, rakip FC Bayern, şampiyonluk için Cumartesi öğleden sonra Dortmund ile uzun mesafeli bir düelloda hala tehlikede.

hayranların takdiri

2002’den beri 1. FC Köln’de forma giyen Horn için bu bölüm oldukça iç karartıcı bir notla bitiyor. “Mümkün olduğunca her anın tadını çıkarmaya çalıştım ama zaman çok çabuk geçti. Bir yıl veya diğer yıl üç gibi hissettirse bile – inanılmaz derecede güzel ve yoğun bir zamandı, ”diye açıkladı kaleci FC podcast’inde. Kulübü için 329 rekabetçi maçın ardından 30 yaşındaki oyuncu artık geride kaldı. “Bunu ancak biraz mesafeniz olduğunda gerçekten yapabilirsiniz. Cumartesi gününün tadını çıkarmak istiyorum. FC’de her şeyin bittiği gerçeği ancak uzaktan gelecek.”

Takımdaki son bir görev onun için o kadar önemli değil. Horn, “Geçen bir buçuk yıl oynamayı tercih ederdim” dedi. Bu yüzden yazdan itibaren şansını başka bir kulüpte deneme kararı aldı. “Benim için daha önemli olan, son zamanlarda Jonas Hector ve benim her zaman kutladığımız taraftarların takdiridir – bu, Bayern’e karşı birkaç dakikadan daha değerlidir.”